Allmänt

Eventutbildningen har funnits i Åre sedan 2002. Den har tidigare varit ettårig, men är från och med hösten 2015 tvåårig. Branschen växer och efterfrågar idag bättre utbildad personal, eftersom utbildningen ständigt utvecklas tillsammans med branschen, så var det nu dags för en förlängning. Åre är den perfekta platsen för att läsa event. I Åre och Jämtland sker årligen nationella och internationella stora event att studera och skolan jobbar tight tillsammans med flera utav dem. Under hösten varvas terori med praktiska inslag och under senvåren/sommaren ligger den första LIA'n. År två ägnas åt teori under hösten och LIA under våren.

Utbildningsstart

Utbildningsstart i slutet på augusti varje år.

LIA = Lärande i arbete

LIA är en stor del i utbildningen, en chans för dig att få studera och följa ett eget valt företag på nära håll, ungefär en tredjedel av utbildningen består av LIA. Många som går utbildningen får sedan jobb på sin LIA plats. LIA kan ske i Sverige eller utomlands, det väljer du själv. Skolan har ett väl uppbyggt kontaktnät, eller så kanske du har egna kontakter där du kan göra din LIA. Du står själv för boende och resor till och från din LIA-ort.

Boende

Bostad skaffar du på egen hand. Det är inte säkert att alla får plats att bo i Åre by, så titta även på boende i Duved och Undersåker med omnejd. Det brukar fungera med lokala bussar till och från skolan, men egen bil är att rekommendera om du bor utanför Åre.

Ett bra sätt att skaffa boende är att ta kontakt med någon annan som kommit in på utbildningen och kontrollera hur de tänkt göra. Att dela boende är den bästa och mest ekonomiska lösningen som det ser ut i Åredalen just nu. På facebook finns en grupp om boende i Åre Du kan också besöka Åre Eventutbildning på facebook eller Campus Åre på facebook så hittar du många studenter. Här hittar du Åre kommuns sida om att bo och flytta till Åre

Du kan kontakta dessa adresser för att leta boende
Årehus, 0647-169 00, www.arehus.se
AGO fastighetsförvaltning, www.agoiare.se
Åre Turistbyrå, www.visitare.com
Åre, www.aresweden.com
Tagehus, www.tagehus.se

Flytta till Åre

När du flyttar till Åre för studier bör du ändra din folkbokföringsadress till Åre kommun. Åre är en glesbygdskommun med omkring 10000 invånare. Var du är folkbokförd har stor betydelse för ekonomin i vår kommun och det påverkar den samhällsservice som kommunen kan leverera. Folkbokföringslagens huvudregel är att du skall vara folkbokförd där du har din huvudsakliga vila, och det är i Åre kommun när du studerar här.

För att ändra din folkbokföringsadress kontakta Adressändring eller Skatteverket
Har du frågor om att skriva sig i Åre kommun kontakta Mathias Magnusson: 0647-16342, mathias.magnusson@are.se