Allmänt

Campus Åre har utbildat inom event sedan 2002. Den nuvarande utbildningen, Event & project manager, är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning som har utvecklats genom ett nära samarbete med branschen. Under utbildningen varvas teori med praktiska inslag och vi är både inomhus och utomhus under utbildningen. Du läser ämnen som projektledning, marknadskommunikation, ledarskap, men du får även lära dig olika programvaror såsom Indesign och SketchUp. Utöver det så samarbetar utbildningen med olika eventarrangörer och hjälper dem med deras genomföranden. Stor del av utbildningen sker ute hos olika arbetsplatser genom LIA – lärande i arbete. Utbildningen har ett väl uppbyggt kontaktnät inom branschen för LIA och du kan ha din LIA i Sverige eller utomlands.

Utbildningsinformation

Utbildningen startar i slutet av augusti varje år och det är heltidsstudier med högt krav på närvaro.

Ekonomi

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Du betalar för kurslitteratur och för resor till och från olika utbildningsmoment. Du står själv för boende under din LIA och för resor till och från din LIA-ort. Det är viktigt att du i god tid tar kontakt med CSN för att ta reda på hur just dina personliga villkor för studiemedel ser ut.

Boende

Bostad skaffar du på egen hand. Det är inte säkert att alla får plats att bo i Åre by, så titta även på boende i Duved och Undersåker med omnejd. Det brukar fungera med lokala bussar till och från skolan, men egen bil är att rekommendera om du bor utanför Åre.

Ett bra sätt att skaffa boende är att ta kontakt med någon annan som kommit in på utbildningen och kontrollera hur de tänkt göra. Att dela boende är den bästa och mest ekonomiska lösningen som det ser ut i Åredalen just nu. På facebook finns en grupp om boende i Åre Du kan också besöka Åre Eventutbildning på facebook eller Campus Åre på facebook så hittar du många studenter. Här hittar du Åre kommuns sida om att bo och flytta till Åre

Du kan kontakta dessa adresser för att leta boende
Årehus, 0647-169 00, www.arehus.se
AGO fastighetsförvaltning, www.agoiare.se
Åre Turistbyrå, www.visitare.com
Åre, www.aresweden.com
Tagehus, www.tagehus.se

Flytta till Åre

När du flyttar till Åre för studier bör du ändra din folkbokföringsadress till Åre kommun. Åre är en glesbygdskommun med omkring 10000 invånare. Var du är folkbokförd har stor betydelse för ekonomin i vår kommun och det påverkar den samhällsservice som kommunen kan leverera. Folkbokföringslagens huvudregel är att du skall vara folkbokförd där du har din huvudsakliga vila, och det är i Åre kommun när du studerar här. När du är folkbokförd i Åre kommun har du flera fördelar såsom ett lägre pris på liftkort och andra förmåner. 

För att ändra din folkbokföringsadress kontakta Adressändring eller Skatteverket
Har du frågor om att skriva sig i Åre kommun kontakta Mathias Magnusson: 0647-16342, mathias.magnusson@are.se