Eventassistent

Utbildningen ger dig verktyg för att
Utveckla dina kunskaper inom event & turism och knyta kontakter i branschen. Det är en grundkurs, där vi behandlar event i allmänhet och specifika ämnen som är viktiga i eventsammanhang. Vi tittar även på besöksnäringen och dess aktörer, där event är en av de mest växande. I dag är även hållbarhet ett signum för event och turism, liksom service och bemötande för att kunna bemöta gästen kunden på rätt sätt. Ladda hem ett faktablad om Åre Eventassistent

Branschen
Eventbranschen är ständigt växande och en viktig del i ett företags marknadskommunikation och i upplevelseindustrin. Du kommer att träffa företrädare för branschen och även arbeta praktiskt i olika event.

Åre året runt
Åre är numera en levande by 12 månader om året. Under hösten arrangeras det många event, mässor, tävlingar, konferenser vilket gör att vår region i Jämtland är en smältdegel av händelser från både storstad och landsbygd. Under hösten arrangeras till exempel: Work Out Åre, St. Olofsloppet, Haglöfs Åre Extreme Challenge, Åre Bike Festival, Västgård Game Fair i Kall, Åre Golfvecka Åre Höstmarknad, World Cup Biathlon, Skidtest & fest, Luciaarrangemang. Flera av dessa event kommer vi att vara med på under utbildningen och se och lära av. När du gått klart utbildningen Eventassistent har du stora möjligheter att hitta bra jobb på flera event kopplade till näringslivet i Åreregionen och övriga orter i Sverige.

Utbildningsform
Åre Eventassistent är en 17 veckor lång yrkesvuxutbildning på Komvux. Utbildningen bedrivs på heltid, med obligatorisk närvaro.

Ansökan
Det finns fortfarande platser kvar på utbildningen Klicka här så kommer du till ansökningssidan.

Ekonomi
Eventassisten är en yrkesvuxutbildning, vilket innebär att själva utbildningskostnaden är statligt finansierad och att den berättigar till studiemedel via CSN (www.csn.se). Det enda du betalar är kostnader för litteratur och ev resor. Beroende på din ålder och tidigare erhållna studiemedel/lån kan det hända att du inte är berättigad till full ersättning. Det är viktigt att du i god tid kontaktar CSN för att ta reda på hur just dina personliga villkor för studiemedel ser ut. Vi vet att det är svårt för studenter under 20 år att få fullt studiemedel och därför är det viktigt att du kontrollerar din egen ekonomi om du är under 20 år. När utbildningen börjar raporterar vi löpande till CSN och du får studiemedel under utbildningen. Vid speciella frågor kontakta CSN direkt.

Boende
Bostad skaffar du på egen hand. Många erbjuder boende under hösten och den tid som utbildningen pågår. Ett bra sätt att skaffa boende är att ta kontakt med någon annan som kommit med på utbildningen och kontrollera hur de tänkt göra med boende. Att dela boende är den bästa och mest ekonomiska lösningen som det ser ut i Åre just nu. På facebook finns en grupp om boende i Åre. Du kan också besöka Åre Eventutbildning på facebook eller Campus Åre på facebook så hittar du många som gått utbildningen tidigare. Här hittar du Åre kommuns sida om att bo och flytta till Åre.

Du kan kontakta följande adresser för bostad:
Årehus, 0647-169 00, www.arehus.se
AGO fastighetsförvaltning, www.agoiare.se
Åre kommuns hemsida, www.are.se
Länstidningen, www.ltz.se
Östersundsposten, www.op.se
Åre Turistbyrå, www.visitare.com

Att bo i Åre

Bor du i Åre by kommer du att förstå varför friluftsliv, naturen och eventen är en stor del av människors liv här. Träning med aktivt leverne och socialt umgänge är Åre i ett nötskal. Det största gymmet i Åre har fler medlemmar per invånare än någon annan tätort i Sverige. I Åre träffas man på gymmet, i samband med eventen, i skidbacken eller på något av de många matställen som finns i byn. Åre är Sveriges mest restaurangtäta ort per invånare och stora delar av utbudet finns på gångavstånd från Campus Åre och Åre torg.

Åre handlar mycket om en livsstil. Passion för skidåkning, cykling, fjället och inte minst livet och kulturen runt de stora arrangemangen. I Åre finns de stora eventen, pulsen, tävlingarna och det sköna hänget. Ta chansen och upplev den livskvalité Åre bjuder på - värden som du helt enkelt inte kan köpa för pengar!

Kursstart Eventassistent

Kursstart: 28 augusti 2017
Kursslut: 23 december 2017
Antal veckor: 17 v hösttermin

Totalt antal poäng: 500 poäng
Heltid vecka: 35 - 51

Översikt kurser:
Evenemang 100 poäng
Besöksnäringen 100 poäng
Hållbar turism(event) 100 poäng
Marknadsföring & försäljning 100 poäng
Entreprenörskap/(projektledning) 100 poäng