Jobba med ekonomi efter utbildningen

För att hitta ett jobb inom ekonomi efter din YH-utbildning finns det många vägar att gå. På många YH-utbildningar inom ekonomi får du under din praktikperiod in en fot på ett eller flera företag, där du med lite tur kan få ett jobb när utbildningen är klar. Du kan även hitta mängder av lediga jobb inom ekonomi på en jobbsajt som Allaekonomijobb.se, som samlar just ekonomijobb på en och samma sida.

Ekonomi- och redovisningskonsult i Göteborg – YRGO

Om du vill arbeta med ekonomisk rådgivning och tycker om både människor och siffror, kan du läsa till ekonomi- och redovisningskonsult hos YRGO i Göteborg. Utbildningen är tvåårig och ger examen på 400 YH-poäng. Här lär du dig att planera och arbeta med bokföring och redovisning, och får kunskap om juridik, kalkyler och budgetering.


Vad gör en ekonomi- och redovisningskonsult?

  • Ekonomisk rådgivning för företag och organisationer
  • Bokföring och skattedeklaration
  • Revisionsarbete och ekonomisk administration

Fastighetsekonom– Newton

Vill du jobba med fastighetsekonomi? Newton har då en fastighetsekonomi-utbildning som är väl värd att kolla in. Newtons fastighetsekonomutbildning är en kurs där du får en ökad förståelse för ekonomiska beslut för dig som arbetar med fastighetsbolag. Då får lärdom kring hur du arbetar med olika verktyg och metoder för kalkylering och budget m.m.


Vad gör en fastighetsekonom?

  • Arbete med administration, juridik och ekonomi
  • Analyser inför nybyggnationer och renoveringar
  • Du arbetar troligen på ett fastighets- eller byggbolag

Lönekonsult – utbildning hos IHM

Om du är intresserad av administration och siffror kan en utbildning till lönekonsult vara något för dig. IHM:s lönekonsult-utbildning på 60 veckor ger en examen på 300 YH-poäng och gör dig kvalificerad att arbeta som exempelvis lönehandläggare, personaladministratör eller lönekonsult.


Vad gör en lönekonsult?

  • Löneadministration
  • Arbetar internt eller externt
  • Rådgivning om lönearbete och -hantering

Rekrytering Ekonomi

Ditt första intryck inom arbetslivet som ekonom kommer i många fall vara den första dialogen med ett rekryteringsföretag som specialiserar sig på rekrytering ekonomi. Ett exempel skulle kunna vara rekryteringsföretaget Finance Recruitment som enbart jobbar med rekryteringar inom finans och ekonomi. Anledningen till detta är att många företag som vill rekrytera en ekonom först vänder sig till ett rekryteringsbolag för att kunna hyra in en kandidant i första steget för att senare kunna rekrytera då man känner sig trygg med kandidaten och resultatet. I dessa fall tar ofta rekryteringsbolaget ansvar för hela rekryteringsprocessen genom en rekryterare inom ekonomi.

Event och management – utbildningar

Om du vill specialisera dig på evenemang och planering finns det inriktade utbildningar på flera yrkeshögskolor runt om i landet. Ofta ges dessa som en inriktning inom ekonomiutbildningen, och du får specialkunskaper inom just event management. Läs med på vår sida om event och management – utbildningar.

IT Projektledare utbildning

Om du drömmer om att kombinera din tekniska expertis med ledarskapsfärdigheter, är en IT Projektledare utbildning en utmärkt startpunkt. På denna sida får du en djupgående inblick i vad en IT projektledare gör, vilka utbildningar som finns och hur du kan förbereda dig för en framgångsrik karriär inom detta snabbväxande fält.

Ekonomi-utbildning – framtidsutsikter

Att utbilda sig inom ekonomi är ett relativt tryggt val sett till framtida möjligheter att hitta jobb. Företag är i ständigt och växande behov av duktig och kvalificerad personal inom diverse ekonomi-yrken. På Framtid.se kan du läsa mer om olika yrken inom ekonomi och dess framtidsutsikter, löneläge och så vidare. Här hittar du även länkar till utvalda utbildningar inom respektive yrke, samt lediga jobb.

Sök efter YH-utbildningar inom ekonomi

I stället för att kolla upp specifika skolor och deras kursutbud kan du vända dig direkt till sidor som Yrkeshögskolan.se eller YHutbildningar.se för att söka efter ekonomi-utbildningar i hela landet. Här kan du enkelt jämföra utbildningar och själv sortera resultaten efter önskemål. Letar du efter endast distansutbildningar, utlandsstudier, eller specifika yrken inom ekonomi? Med dessa sökmotorer hittar du enkelt vad du letar efter.