Humanova

Humanova erbjuder en kortare Utvecklande Ledarskap-utbildning under 4 dagar som är framtagna utifrån det koncept som Försvarshögskolan använder sig av. Den här kursen riktar sig till ledare och chefer, men också till projektledare eller för personer som vill skapa en bra arbetsmiljö. Kursen hjälper dig att öka självinstinkten, utveckla konkreta ledarhandlingar, bli mer motiverande och samtidigt skapa ett ökat engagemang. Via Humanova finns också möjlighet att anordna en UL-utbildning direkt på din arbetsplats, förutsatt att ni är minst sex personer som önskar delta.

Sammanfattning

 • Pågår i 4 dagar (3+1)
 • Passar även den utan personalansvar
 • Erbjuder UL-utbildning på egenvald plats

Var ges kursen?

Stockholm, Göteborg & Lund

Hemsida

Kom till Humanovas UL-utbildning

INSU

INSU är din utbildningspartner som erbjuder lärlingsutbildning, grund- och vidareutbildning samt yrkeshögskoleutbildningar. Gå en projektledarutbildning eller ledarskapsutbildning hos INSU som riktar som främst mot installationsbranschen och som hjälper dig ta nästa kliv i din yrkeskarriär. Här fokuseras kurserna på hur du använder dig av rätt arbetssätt redan från projektstart för att leverera och bibehålla kvalitet genom hela processen. INSU erbjuder flera olika kurstillfällen med olik längd och inriktningar inom just projekt och ledarskap - här finns något för alla som önskar utveckla sina egenskaper och växa i sin ledarroll.

Sammanfattning

 • Mellan 2 dagar till 6 veckor
 • Flera kurstillfällen med olika inriktningar
 • Fysisk utbildning eller distans

Var ges kursen?

Flera orter runt om i landet

Hemsida

Läs mer på insu.se

IHM Business School

IHM Business School erbjuder kompletta och välrenommerade kurser för dig som vill utvecklas som ledare och vill jobba med personliga handlingsplaner. Här får du bland annat tillgång till en fördjupad analys, spegling på ditt ledarskap idag, samt hjälp att lyfta fram din fulla potential. Du får verktygen du behöver för att kunna ta emot och ge konstruktiv feedback på ett professionellt sätt, samtidigt som du får en ökad kännedom och självkänsla som ledare. Kursen pågår under fyra dagar och äger rum i Stockholm.

Sammanfattning

 • Komplett kurs med fördjupad kännedom
 • Personlig handlingsplan & feedback
 • 4 heldagar (3 + 1 dagar)

Var ges kursen?

Stockholm

Hemsida

Läs mer hos IHM.se

Västsvenska Handelskammaren

Västsvenska Handelskammaren erbjuder ledarskapsutbildningar för chefer och ledare som vill ha en stabilare plattform och arbeta på ett mer engagerat och motiverat sätt. Kursen riktar sig till dig som har varit chef länge, men också till dig som precis träder in i din nya position. De erbjuder ledarskapsutbildningar för både företag såväl som för privatpersoner, där medlemsföretag alltid får rabatterade priser. Kursen består av sammanlagt fem tillfällen, där varje del inleds med en föreläsning från en professionell och kunnig ledarskapsutvecklare.

Sammanfattning

 • För företag & privatpersoner
 • Omfattningen är fem dagar
 • Ger dig konkreta verktyg

Var ges kursen?

Göteborg och Borås

Hemsida

Besök deras hemsida

Försvarshögskolan

Försvarshögskolan har sedan länge varit ett mycket populärt val för den som vill gå en Utvecklande Ledarskaps-kurs. Den här kursen är indelad i tre olika delar, där första delen av kursen är teoretisk. På Försvarshögskolan får du möjlighet att ta med dig arbetet och din personliga utvecklingsplan ut i det riktiga livet och verkligen testa den i praktiken. Observera att kursen endast kan bokas och betalas av en juridisk person och inte av dig som fysisk person eller dig med enskild firma.

Sammanfattning

 • Totalt 5 dagar (3+2)
 • Två kurstillfällen varje år
 • Längre och mer fördjupad kurs

Var ges kursen?

Vingåker, Södermanlands län

Hemsida

Läs mer hos FHS.se

Corecode

Corecode erbjuder kurser i Utvecklande Ledarskap där gruppstorleken aldrig är större än 15 deltagare. Det gör det möjligt för dig att få en mer personlig utbildning med en personlig handlingsplan. Kursen inleds alltid med att dina aktuella ledarskapsbeteenden analyseras med hjälp av 360 grader (analysverktyget). Därefter får både sidoordnade, överordnade och underordnade möjlighet att göra en bedömning. Corecode ger en kurs som pågår i sammanlagt fyra dagar, där det sista kurstillfället sker efter en månad för uppföljning, reflektion och diskussion.

Sammanfattning

 • Mindre gruppstorleker
 • Totalt 4 dagar (3 + 1 dag)
 • Certifierade handledare

Var ges kursen?

Göteborg, Helsingborg, Skåne och Stockholm

Hemsida

Läs mer hos Corecode.se

Kvalitencia

Vill du bli bättre som chef eller ledare och lära dig att hantera stress mer optimalt är Utvecklande Ledarskapsutbildningen på Kvalitencia ett bra val. Kvalitencia erbjuder en utbildning som genomförs under loppet av tre hela dagar, samt kvällar. Sammanlagt är den totala kursen på fyra dagar, där det fjärde kurstillfället är en uppföljning cirka 2 månader efter kursavslut.Deras ledarskapskurs leds alltid av två mycket kunniga och erfarna handledare som är specialistutbildade inom ämnet. Utbildningen erbjuds i Stockholm, Göteborg och i södra Sverige.

Sammanfattning

 • Specialistutbildade handledare
 • 3+1 dagar
 • Erbjuder distanskurser

Var ges kursen?

Stockholm, Göteborg, Skåne, distans

Hemsida

Mer info hos Kvalitencia.com

Rezon

När du går en UL-utbildning hos Rezon får du bland annat lära dig att analysera och reflektera över dina dagliga ledarhandlingar. Du får också lära dig att använda Utvecklande Ledarskaps-modellen, samt genomföra ULL-bedömningar. Målet med kursen är att du ska kunna utveckla dig själv som ledare bättre, samtidigt som du utvecklar och engagerar din arbetsgrupp. Kursen är upplagd på sammanlagt tre dagar och erbjuds på många platser i Sverige med många olika startdatum.

Sammanfattning

 • Många startdatum hela året
 • Erbjuds på många platser i Sverige
 • Kort, men djupgående, kurs (3+1 dag)

Var ges kurserna?

Stockholm, Halmstad, Göteborg, Kramfors och Sjöbo

Hemsida

Kom till Rezon.se

Fler ledarskapsutbildningar

Advantum

Advantum erbjuder en imponerande bredd när det kommer till ledarskapsutbildingar. Det vi specifikt gillar är att man kan bygga ihop sina egna moduler och gå kurserna i den takt som passar bäst för en själv. De erbjuder något för alla delar av ”chefsresan”, från de första stegen som ledare till erfarenhetskrävande uppgifter som att leda chefer och ledningsgrupper. De flesta utbildningar är 1–3 dagar. Funderar du vilken inriktning du ska välja så kan du göra deras ”Ledaranalys” – den ger förslag på lämpliga utbildningar utifrån dina utvecklingsmål.

Sammanfattning

 • Välj rätt kurs via deras analysverktyg
 • Personlig rådgivning vid frågor om kurser
 • Erbjuder företagsanpassade utbildningar

Var ges kurserna?

Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå

Hemsida

Besök AdvantumKompetens.se

Kompetens Express

Kompetens Express är ett säkert kort för dig som vill gå en ledarskapsutbilding. De är experter på e-kurser, perfekt för dig som letar efter kompetensutveckling online. De har kurser för dig som är ny som chef eller projektledare, leder i förändring, önskar dig fördjupa dig i coachande ledarskap eller vill öva på din förmåga att ta och ge feedback. De flesta kurserna är i tidsspannet 1–4 timmar och du får tid för reflektion och en personlig handlingsplan. De kan även skräddarsy utbildningar för företag.

Sammanfattning

 • E-kurser på några timmar
 • Effektivt & tidseffektivt lärande
 • Ledarskap, arbetsmiljö & kommunikation

Var ges kursen?

Online

Hemsida

Läs mer på KompetensExpress.se

Vanliga frågor och svar

Vad är utvecklande ledarskap?

Utvecklande ledarskap är kort och gott en ledarstil och en modell som tagits fram för att skapa gynnsamma förhållanden och effekter på arbetsplatsen. Utvecklande ledarskap bygger på att utveckla individen, samtidigt som organisationens resultat nås. Det finns tre saker som kännetecknar utvecklande ledarskap hos ledare - förebild, motivation och omtanke.

Vad brukar kursinnehållet bestå av?

Det är vanligt med ULL-analyser, såväl som frågeställningar, kunskap om MBL, LAS och AML, samt målsättning och kommunikation. Hur kursinnehållet ser ut varierar beroende på vilken kurs och utbildningscenter/skola du har valt att använda dig av. I de flesta fall består kursen av flera olika delar, där vissa är teoretiska och andra är praktiska. Man kan säga att en ULL-analys är en sorts bedömningsformulär som man utgår, och jobbar vidare, från.

Utvecklande ledarskap-kritik – Finns det?

Det råder delade meningar om huruvida Utvecklande ledarskap i form av en kurs är av betydelse eller inte. Utvecklande ledarskap och andra ledarskapsutbildningar är idag några av de mest populära i Sverige. Trots det menar vissa att utvecklande relationer och utmaningar inte främjas av ytterligare en kurs, utan endast kan förbättras med rätt förutsättningar på arbetsplatsen. Kritiken kring utbildningarna och kurserna är dock väldigt få. Läs mer om kritik, eller snarare farhågor, med en UL-utbildning i artikeln Sveriges mest populära chefsutbildning – men hur bra är den? hos Chef.se.

Kan jag få nya uppdrag när jag läst en kurs inom detta område?

Kursen Utvecklande ledarskap riktar sig vanligtvis till dig som redan är chef eller ledare. Kursen är således inte en yrkesutbildning eller ger möjligheter till nya uppdrag per automatik. Syftet med kursen är främst att utveckla arbetsgruppen och nå en högre effektivitet på företaget i det långa loppet. Det ger dig dock kunskap som kan öppna nya dörrar. Det finns många fördelar med att gå en utbildning om du är chef eller ledare. Läs mer i artikeln 9 bra anledningar att gå en ledarskapsutbildning.

Kan vi rekommendera en bra Utvecklande ledarskap-bok?

Det finns många bra böcker som du kan använda dig av om du vill utveckla ditt ledarskap och bli en bättre chef för organisationen och för de anställda. En mycket populär och uppskattad bok är "Ledarskapsmodellen - Konsten att matcha individuella och organisatoriska förutsättningar" av Gerry Larsson, Josi Lundin och Ann Zander.

Hur länge pågår en kurs i Utvecklande ledarskap?

Kursernas längd kan variera väldigt mycket beroende på vart du väljer att läsa kursen, precis på samma sätt som att innehållet kan variera. Det vanligaste är att en kurs i Utvecklande ledarskap pågår under cirka 3–4 dagar, men det finns även kurser på 2 dagar såväl som kurser på en vecka.